Szemüvegkészítés és látásvizsgálat 
Sólyomszem Optika
Szemüveglencsék
Egyfókuszú szemüveglencsék:
Az egyfókuszú szemüveglencse az, ami a legtöbb ember számára megfelelő megoldást nyújt a látásának javítására. Az egyfókuszú lencse nevében benne van, hogy egyetlen fókuszpontra orientálódik, adhat éles képet a rövidlátóknak (myopia) és a távollátóknak (hipermetrópia) egyaránt. 

A szemüveglencse gyártása a viselő szemének sajátosságait figyelembe véve készül. Mindennapi használatra ajánlják kortól, nemtől függetlenül.

Egyfókuszú szemüveglencsék alkalmazása
Rövidlátás (myopia)
Távollátás (hipermetrómia)
Öregszeműség (presbiópia), 40-50 év felett közellátásra - olvasószemüveg

Rövidlátó ember (aki közelre lát, de tàvolra nem) esetében utcai viseletre, tévézésre, vezetés közben veheti hasznát viselője, míg a távollátó ember (aki tàvolra sem, de főleg közelre nem làt) esetében az olvasást segíti. Kifejezetten ajánlott telefont, monitort vagy laptopot használóknak egy speciális felületkezelést kapott (blue controll) szemüveglencsét használni, mert nagymértékben csökkenti a retinát károsító kék fénynek a bejutását.
Bifokális / kétfókuszú szemüveglencse:
A bifokális lencséket egyidejűleg közel és távollátásra fejlesztették ki úgy, hogy a szemüveglencse felső része a távoli éles képeket segít megjeleníteni, az alsó olvasórésze pedig a közellátásban segít olvasásnál, telefon használata közben, internetezésnél… A lencsék tehát két részből tevődnek össze, így a szemüveg viselője egyszerre lát tisztán közelre és távolra is. A bifokális lencse hátránya, hogy középtávolra előfordulnak a képugrások. Akik ezeket az ugrásokat nem tolerálják jól, azoknak a multifokális lencsét javasoljuk. Lentebb olvashatja a multifokális lencse tulajdonságait.
Multifokális (progresszív szemüveglencse)
A multifokális szemüveglencse használata során nincsenek képugrások a közelbe, közepesen távolba vagy távolbanézés alkalmával. A lencse nincs élesen elválasztva, ahogy a bifokális lencséknél tapasztalható, hanem fentről lefelé egyenletesen változik a szemüveglencse dioptriája.

A multifokális lencsék a természetes látás hatását adja, hiszen minden irányba és minden távolságra biztosítják a gyors fókuszváltást. A szemüveglencse gyártása itt is egyedi és személyre szabott, hogy a viselője a legtermészetesebb látásélményt élvezze, mintha szemüveg nélkül élné a mindennapjait. 

Emellett sok ügyfelünk kifejezetten szereti a szemüveges létet, mert egyrészt az öltözék kiegészítője lehet, másrészt akár egyfajta karakterek tulajdoníthatók egy-egy formának, anyagnak, márkának, melyet a magunk „képére” tudunk kiválasztani a trend, a divat és a funkcionalitás ötvözetével.
Fènyre sötètedő szemüveglencsèk (szürke, barna, zöld).
A szemüvegesek örömére a mai kor vívmányai között találhatók a fényre sötétedő szemüveglencsék is, melyek a sötétebb, árnyékosabb szobában még szemüvegként viselkednek, a napfénybe érve viszont fél percen belül sötétednek és napszemüvegként szolgálnak, miközben a dioptrián keresztül ugyanazon a hatásfokon biztosítják az éleslátást. 

Ha nem szeretne nyáron szemüveget és napszemüveget cserélgetni, szeretne egy dioptriás napszemüveget magáénak tudni, akkor a fényre sötétedő szemüveglencse megvásárlásával olyan kényelmi szolgáltatást kap ettől a fejlesztéstől, amivel árnyékos helyen vagy napsütötte szabadban egyaránt teljesen természetesen közlekedhet, vezethet, élvezheti a táj szépségeit a látásminőség romlása nélkül. A lencse jó tulajdonságai közé sorolható még az UV sugárzás elleni védelem, ami további biztonságot nyújt a praktikumon kívül.
Polarizált szemüveglencse a vakító fény ellen.
A polarizált szemüveglencse egy síkban rendezi a fényt és kontrasztosít. A fényre sötétedő lencsékhez hasonlóan a polarizált lencse is biztosítja az UV védelmet viselője számára. Röviden és laikusok számára is érthetően fogalmazva az a specifikációja, hogy a napfényben a tárgyakról, felületekről visszaverődő, tükröződő fényt megszűri és azokat nem engedi át a lencsén. Akinek a napfény hatására folyamatosan könnyezik a szeme, irritálja a vakító és tükröződő fény, ezáltal a látása még homályosabb lesz, bátran válasszon a polarizált szemüveglencsék széles palettájából!
Kontaktlencsék.
A kontaklencsék olyan „szemüvegek”, melyek a külvilág számára láthatatlanok maradnak. A látásproblémákkal küzdő emberek nagy százaléka használja ma már a kontaktlencséket, akár esztétikai, akár a funkcionalitásuk miatt, mert például olyan helyen dolgoznak (építőipar, sok mozgást igénylő munkák, sporttevékenységek), ahol a szemüveg gyakran leesik, megütődik, megsérül, karcolódik, tönkremegy. Előnyük közé sorolják még azt, hogy a párásodás nem érinti őket, illetve az esős időben sem kell a törölgetésükkel foglalkozni. A látóterük kapcsán szintén jobb hatásfokkal bírnak, mint a szemüvegek.

Fajtájuk szerint megkülönböztetünk lágy kontaktlencséket és kemény kontaktlencséket, hibrid kontaktlencséket,  tórikus és multifokális kontaktlencséket. Ezek mellett megtalálhatók az éjszakai kontaktlencsék vagy a színes kontaktlencsék is.

Széles választékuk és specifikációjuk, technológiai összetettségük miatt teljesen személyre szabottan kerülnek gyártásra, hogy a viselőjük a legkomfortosabb és legtermészetesebb állapotban éljék meg látásuk korrigálását, tökéletesítését.
Vizsgálat
Az üzleteinkben azonnal elvégezzük
Tanácsadás
Ingyenes tanácsadás ügyfeleink részére
Rendelés
Rövid határidő, egyéni dizájnnal
Minden jog fenntartva - 2021 - solyomszemoptika.hu 

Adatvédelem

A weboldalt készítette és üzemelteti az expressz-weboldalkeszites.hu